۲۹ آبان ۱۳۹۳، ۱۳:۵۳

سوقندی:

سنت حسنه وقف در راستای کتاب و کتابخوانی فرهنگ سازی شود

سنت حسنه وقف در راستای کتاب و کتابخوانی فرهنگ سازی شود

سمنان - خبرگزاری مهر: مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان هدف اصلی در حوزه کتاب و کتابخوانی را ارتقاء سطح فرهنگ عمومی عنوان کرد و گفت: سنت حسنه وقف در راستای کتاب و کتابخوانی فرهنگ سازی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا سوقندی صبح پنج شنبه در کار گروه کتابخانه های مساجد استان سمنان که با حضور مسئول دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد استان و مدیران کانون های مساجد در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد هدف اصلی را در حوزه کتاب وکتابخوانی ارتقاء سطح فرهنگی عنوان کرد و افزود: هیچ قومی در تاریخ بدون کتاب تمدن سازی و فرهنگ سازی نکرده است.

وی با بیان اینکه باید در کتابخانه های کانون مساجد استان سمنان ساختار را حفظ کنیم ادمه داد: مجهز کردن کتابخانه ها به فناوری و الکترونیکی جهت دسترسی و توانمندی اعضا به کتاب نیز انجام شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان سمنان با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای عمومی برای حوزه کتاب و کتابخوانی اظهار داشت: می توانیم امروز سنت حسنه وقف را به سمت کتاب و کتابخوانی جهت دهیم.

سوقندی، تصریح کرد: استفاده از خیرین درحوزه کتاب و کتابخوانی نقش موثری در توسعه فرهنگ مطالعه دارد.

وی با بیان اینکه در کانون های مساجد باید به فکر توسعه، رشد و ایجاد تغییر در اذهان عمومی باشیم افزود: مدیر کانون ها در مساجد با همکاری ائمه جماعت، بسیج، هیئت امنا و ... می توانند از ظرفیت ها برای گسترش فعالیتهای فرهنگی در مساجد و همچنین بحث کتاب و کتابخوانی استفاده کنند.

سوقندی مطالعه کتاب را رشد خردورزی دانست و گفت: باید با برنامه ریزی صحیح بدنبال توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باشیم.

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان نیز در این نشست وجود کتاب و کتابخانه ها را مهمترین عنصر برای فکر سازی نشر افکار اسلامی و حتی تاریخی عنوان کرد و گفت: یکی از مسائل مهم در کنار مساجد وجود کتابخانه ها است.

حجت الاسلام محمد رضا حدادیان با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای موجود در راستای نشر فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: قریب ۵۰ درصد کتابخانه های مساجد استان سمنان نیمه فعال هستند که باید با برنامه ریزی به کتابخانه های فعال تبدیل شوند.

وی با بیان اینکه مسجد و کتابخانه همواره همراه هم بودند، تصریح کرد: سلام مکتب علم و دانش است و مسلمانان را به دانش اندوزی توصیه می‌کند.

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان شمار کتابخانه های مساجد استان را ۷۷ باب ذکر کرد و گفت: بیش از ۲۲۰ هزار جلد کتاب در این کتابخانه ها موجود است.

حدادیان با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۹۰۸ نفر عضو کتابخانه های کانون مساجد در این استان هستند ادامه داد: ۱۵ باب کتابخانه در سالجاری مجوز گرفته اند.

کارشناس فرهنگی دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان نیز در این نشست از برگزاری مسابقه کتاب وکتابخوانی به مناسبت هفته کتاب در کانون های مساجد این استان خبر داد و اظهار داشت: در این کانون ها مسابقه کتابخوانی واجب فراموش شده برگزار می شود.

 رحمان شاهی با بیان اینکه این مسابقه با هدف ترویج فرهنگ مطالعه وکتابخوانی برگزار می شود ادامه داد: کتاب این مسابقه در زمینه امربه معروف ونهی از منکر است.

وی افزود: علاقمندان می توانند جهت دریافت کتاب واجب فراموش شده وهمچنین کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه های اینترنتی www.masjedketab.ir وwww.masjedsemnan.irو www.ketabkhani.mihanblog.com و یا  مراجعه حضوری به کانون های مساجد اقدام کنند.

به گفته کارشناس فرهنگی دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان این مسابقه از ۲۰آبان ماه آغاز وتا ۲۳ آذرماه سالجاری ادامه دارد.

شاهی خواستار تکمیل فرم کتابخانه های مساجد توسط مدیران کانون ها مساجد استان سمنان شد و گفت: اطلاعات برخی از کتابخانه های مساجد استان ناقص بوده است.

در این نشست مقرر شد افرادی از هر شهرستان برای کارگره کتابخانه های مساجد استان سمنان برای فعال کردن بیشتر کتابخانه های مساجد و همچنین ساماندهی آنها تعیین شوند.

همچنین مدیران کانون مساجد استان سمنان نیز در این نشست به مشکلاتی نظیر بیمه کتابدارها، تجهیزات کتابخانه ای وکمبود اعتبار در این حوزه، کمبود سیستم رایانه برای کتابخانه ها و ... اشاره داشتند.

کد خبر 2425180

برچسب‌ها